Dyniowo warzywna zapiekanka na lekką kolację

Zapiekanka na bazie dyni

Składniki zapiekanki:

  • ziemniaki [3 sztuki]
  • dynia [1/4 dyni hokkaido]
  • seler [1 sztuka]
  • marchewka [1 sztuka]
  • ser kozi bez laktozy [1/4 kostki]
  • przyprawy: sól, bazylia, majeranek, oregano, słodka papryka

Przygotowanie. Ziemniaki, seler oraz marchewkę pokrój w plasterki, a następnie podgotuj, żeby były miękkie. Podgotowane warzywa ułóż na papierze do pieczenia na blaszce. na sam wierzch połóż pokrojoną w paski dynię (ze skórką). Wszystkie warzywa posyp solą, pieprzem, papryką oraz ziołami. Piecz warzywa w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Na ostatnie 5 minut połóż na nie pokrojoną mozzarellę, żeby się roztopiła. Na koniec możesz przyozdobić danie świeżym oregano.

Dyniowo warzywna

Dyniowo warzywna zapiekanka